Nieuws      Onderstaand diverse nieuwsberichten met betrekking tot de buurt Nieuw-Wassenaar. Op deze manier proberen we u op de hoogte te houden van belangrijke nieuwsfeiten uit de buurt.

Nieuwsberichten

Koningsdag 2016 (26-04-2016)

Lieve buurtgenoten, 

Het is in jaren niet voorgekomen dat de weersverwachting voor Koningsdag ZO slecht/koud/grillig is. We hebben met pijn in ons hart moeten beslissen dat de activiteiten morgen op 't Zandje niet doorgaan. We hopen dat jullie hier begrip voor hebben. 

Voor degenen die reeds een kinderkaart hebben gekocht. Tegen inlevering van de kinderkaart kunt u uw geld terugkrijgen op Klein Hoefijzerlaan 2 bij Onno Kal. 

Hartelijke groet, 

het bestuur van buurtvereniging Nieuw-Wassenaar: 

Pia Beers, Diederik Antvelink, Onno Kal, Eric Brabander, Jet Verhulst, Rogier Leeflang, Femke Zwitser.


Kruispunt Wittenburgerweg / Zijdeweg (20-01-2015)

Werkzaamheden i.v.m. fietsvriendelijk maken van kruispunt. Zie verdere info onder kopje Buurt - Commissies - Verkeer.


Mos op de stoepen (vooral Teylingerhorstlaan) (20-01-2015)

Tijdens de wandeling met de burgemeester in september 2014 is aangegeven dat de stoepen vanwege mosgroei glad worden. Verzocht is of de gemeente hier iets tegen kan doen. Dit is nog niet gebeurd. Op de ALV in januari 2015 is dit verzoek wederom gedaan aan de gemeente. 


ALV notulen (20-01-2015) 

De jaarlijkse ALV is geweest op 19 januari 2015. De notulen hiervan zijn te lezen onder tabblad Archief (inloggen vereist)


Hondenpoep (20-01-2015)

Een groot punt van ergernis bij de bewoners in onze buurt is de vele hondenpoep die niet opgeruimd wordt. Dit is in alle groene stroken langs de stoepen (waar vooral kinderen doorheen lopen als ze spelen of naar de auto lopen e.d.), op het grasveld in het bos, op 't Zandje en zelfs midden op de stoepen. Het opruimen van poep is niet alleen verplicht maar ook hygiënisch en fatsoenlijk. 

Willen alle hondenbezitters opletten waar hun (loslopende) hond poept en de poep direct opruimen. Zorg ook dat kinderen, au-pairs, of wie dan ook uw hond uitlaat, dit doen.

Tijdens de ALV is de gemeente verzocht om meer vuilnisbakken met poepzakjes te plaatsen. Als deze op zijn, is dit echter geen excuus, poepzakjes zijn te koop en hoort u altijd bij u te hebben. Ook zal de politie door de gemeente benaderd worden om daar waar nodig boetes uit te schrijven.

Wij gaan er vanuit dat het zover niet hoeft te komen en de hondenbezitters zorgen dat de poep opgeruimd wordt. Verder zal dit onderwerp op de website de aandacht blijven houden door een foto van de meest opzienbarende drol. Foto's van nieuwe kandidaten kunnen worden gemaild naar het secretariaat van de buurtvereniging en worden beoordeeld op originaliteit en geschiktheid voor plaatsing.  

De hond van de maand (maart 2015)

Inbraken (20-01-2015)

De politie blijft ons attenderen om het belang van goed hang- en sluitwerk, op slot draaien van de voordeur bij het verlaten van het huis, geen ramen of balkondeuren open laten staan, ook niet op de hogere verdiepingen (ook via de 2e verdieping wordt er ingebroken). Zorg dat autosleutels niet zichtbaar 'klaar liggen of hangen'. Zie op politie.nl tips om de kans op woninginbraken te verkleinen.