Nieuws      Onderstaand diverse nieuwsberichten met betrekking tot de buurt Nieuw-Wassenaar. Op deze manier proberen we u op de hoogte te houden van belangrijke nieuwsfeiten uit de buurt.

Nieuwsberichten

Buurtvereniging Nieuw-Wassenaar ondersteunt de activiteiten van Keer Verkeer Wassenaar (11-09-2019)

De werkgroep KVW wil dat het al maar toenemende sluipverkeer door Wassenaar over het tracee Groot Haesebroekseweg, Jagerslaan en Storm een halt wordt toegeroepen...Aanpassing hondenquotum Landgoed de Wittenburg (11-09-2019)Hondenpoep


Een groot punt van ergernis bij de bewoners in onze buurt is de vele hondenpoep die niet opgeruimd wordt. Dit is in alle groene stroken langs de stoepen (waar vooral kinderen doorheen lopen als ze spelen of naar de auto lopen e.d.), op het grasveld in het bos, op 't Zandje en zelfs midden op de stoepen. Het opruimen van poep is niet alleen verplicht maar ook hygiënisch en fatsoenlijk. 

Willen alle hondenbezitters opletten waar hun (loslopende) hond poept en de poep direct opruimen. Zorg ook dat kinderen, au-pairs, of wie dan ook uw hond uitlaat, dit doen.

Tijdens de ALV is de gemeente verzocht om meer vuilnisbakken met poepzakjes te plaatsen. Als deze op zijn, is dit echter geen excuus, poepzakjes zijn te koop en hoort u altijd bij u te hebben. Ook zal de politie door de gemeente benaderd worden om daar waar nodig boetes uit te schrijven.

Wij gaan er vanuit dat het zover niet hoeft te komen en de hondenbezitters zorgen dat de poep opgeruimd wordt. Verder zal dit onderwerp op de website de aandacht blijven houden door een foto van de meest opzienbarende drol. Foto's van nieuwe kandidaten kunnen worden gemaild naar het secretariaat van de buurtvereniging en worden beoordeeld op originaliteit en geschiktheid voor plaatsing.  

De hond van de maand (maart 2015)

Inbraken

De politie blijft ons attenderen om het belang van goed hang- en sluitwerk, op slot draaien van de voordeur bij het verlaten van het huis, geen ramen of balkondeuren open laten staan, ook niet op de hogere verdiepingen (ook via de 2e verdieping wordt er ingebroken). Zorg dat autosleutels niet zichtbaar 'klaar liggen of hangen'. Zie op politie.nl tips om de kans op woninginbraken te verkleinen.