halloween

In een buurt met veel expats kon Halloween niet onopgemerkt voorbij gaan. Een aantal Amerikaanse vrouwen is ooit voor de kinderen begonnen met het versieren van de huizen waarna de kinderen verkleed als spook, griezel of mummie langs deze huizen gingen voor Trick or Treat. 
Inmiddels is Halloween uitgegroeid tot een leuke griezelige feestavond in de buurt op een zaterdag rond Halloween.
De buurtvereniging organiseert dit niet. Wel geven wij de 'spelregels' door en deze zijn: 

  • Iedereen die het leuk vindt om 'enge' kinderen langs te krijgen voor een snoepje, versiert het huis en plaatst een lantaarn of verlichte pompoen bij het hek. 
  • Daar waar dit niet zo is, wordt er niet aangebeld.
  • Tussen 18u en 20u mogen de spookjes en griezels langs de versierde huizen. Hierna mogen ze niemand meer aan het schrikken maken. 
  • Het feest is in principe voor buurtkinderen. Uiteraard nemen zij wel wat vriendjes en vriendinnetjes mee die niet in de buurt wonen, alleen andere scholen, buurten etc. uitnodigen, vragen wij niet te doen. Het wordt dan te druk waardoor spannende versieringen en acts niet te zien zijn en de voorraden snoep zijn ook niet oneindig. 

Voor gedetailleerde informatie over Halloween dit jaar, kunt u als bewoner (indien aangemeld voor de website) naar de afgeschermde pagina's.
Wel bewoner maar nog niet aangemeld voor de website? Zie onder tabblad 'Lidmaatschap' hoe u een inlogcode kunt krijgen.