koningsdag

De viering van Koningsdag gebeurt in Nieuw-Wassenaar om het jaar, in de even jaren. Hier is voor gekozen omdat veel buurtbewoners het ook leuk vinden om Koningsdag elders te vieren; in een grote stad, bij familie etc.

Dus weliswaar 'slechts' om het jaar feest in de buurt, echter het feest is er niet minder om!! Het is voor de buurtvereniging qua organisatie de grootste happening en het is iedere keer weer een doorslaand succes!

In en op 't Zandje begint de opbouw rond 10 uur 's ochtends. Naast het bestuur komen hier ook veel behulpzame buurtbewoners en begint de gezelligheid met een kop koffie en een oranje taartje. Marktkramen worden 't Zandje op gesjouwd, tafels, stoelen, strobalen, kinderspellen etc. De vlaggen en slingers sieren de boel op en in een ochtend is het rustige Zandje omgetoverd tot een speelterrein met alle soorten koek en zopie. 

In de middag begint het feest. Kinderen kunnen met een kinderkaart langs de spellen zoals zaklopen, eierlopen, touwtrekken, blikgooien en zelfs een echte schiettent. En op het Hogeplein is een skelterrace waarbij de strobalen niet overbodig blijken als remmen eens niet op tijd lukt.
Tussendoor kunnen de kinderen uitrusten tijdens het eten van een ijsje, popcorn, snoepje en poffertjes. 
Einde van de middag treffen alle buurtbewoners elkaar bij de borrel, doorgaans in 't zonnetje op 't Zandje!

Het jaar dat er geen Koningsdag gevierd wordt, organiseren we het Buurtfeest. Zie informatie onder het apart vermelde kopje onder Evenementen.